Agnes Schilder

Agnes Schilder is psycholoog, coach, trainer en docent. Zo’n 15 jaar geleden kwam de positieve psychologie op haar pad, ze wist meteen: dìt is het. Ze geeft met veel plezier les over (positieve en toegepaste) psychologie aan HBO-studenten (Hanzehogeschool en NHLStenden), professionals (bij- en nascholing) en ouderen (HOVO Seniorenacademie). Daarnaast verzorgt zeer regelmatig lezingen en workshops over psychologie, positieve gezondheid, breinleren, hoogbegaafdheid en tal van andere onderwerpen voor belangstellenden.

Agnes ontdekte enkele jaren geleden dat ze hoogbegaafd is. Anderen hadden dat toen al lang in de gaten. Ze spreekt en denkt snel, dat is vaak een voordeel, soms een nadeel. Zoals veel hoogbegaafde volwassenen heeft ze veel energie en een brede belangstelling. Agnes zit niet vaak noch heel graag stil. Ze werkt voor diverse organisaties en heeft veel verschillende opdrachtgevers. Zie www.acttoo.nl voor een uitgebreid CV.

Uit nieuwsgierigheid reisde ze de hele wereld over. Naarmate ze meer landen bezocht heeft wordt het lijstje met landen waar ze ooit nog eens heen zou willen eerder langer dan korter. Sinds kort is ze zelf ook weer student: Agnes studeert Boeddhistische Psychologie bij boeddhistisch leermeester Cuong Lu (Mind Only).

Contact en links:

agnesschilder@bovenhetmaaiveldcoaching.nl
06 22356888
www.acttoo.nl

Agnes Schilder

Nelly Hazen

Nelly Hazen (1953) is trainer en coach (individueel en teamcoaching) onder andere bij het Wenckebachinstituut van het UMCG en als eigenaar van Bureau voor Coaching, training en Supervisie (voor meer informatie zie www.nellyhazen.nl).
Een aantal jaren geleden ontdekte ze dat ze veel kenmerken van hoogbegaafdheid heeft. Bijvoorbeeld het snel denken in het leggen van allerlei dwarsverbanden in werksituaties in organisaties, een grote behoefte aan tempo, daadkracht en autonoom werken en het drammerig ongeduldig zijn. Dat inzicht maakte dat er heel wat puzzelstukjes op zijn plaats vielen met name op het gebied van samenwerken met anderen.

In mijn werk als trainer en coach houd ik me bezig met persoonlijk leiderschap: hoe geeft jij je werk vorm en inhoud en doe je wat je werkelijk belangrijk vindt? Herken je je (on)gewenste patronen? Weet je wat je bijdrage is aan het grote geheel en hoe je daar met inzet van je kwaliteiten en talenten invloed op kunt hebben?

In mijn werk als coach heb ik de afgelopen jaren verschillende hoogbegaafde medewerkers gecoacht in het met kleine stappen verbeteren/veranderen van hun communicatie en de samenwerking met anderen waardoor zij veel beter tot hun recht kwamen.

Nelly Hazen
Nelly Hazen

Contact en links:

nellyhazen@bovenhetmaaiveldcoaching.nl
06-28385740
www.nellyhazen.nl